Irányár:
69 millió Ft
Alapterület:
67 m2
Szobák:
4
ID:
150705691

Koszó Szabina



+36 70 616-9288

info@topharom.hu

Eladó 3 szoba + nappalis tégla lakás Szeged belvárosának a peremén

Legyen Öné ez a rendkívül esztétikus, modern stílus jegyeket viselő napfényes lakás.


Műszaki 
Az ingatlan 2017-ben épült, 16 lakásos társasházban található, mely egy 3 emeletes épület első emeletén helyezkedik el, és lifttel ellátott. A lakás remek elosztású, 67 négyzetméteres, 3 hálószobás és egy nappalis, 2 fürdőszobával rendelkezik. Az egyik szobából kijárás van az erkélyre, a nappaliból pedig teraszra. A fűtést hőszivattyús padlófűtés biztosítja, továbbá klímával is felszerelt. A közös használatú udvaron kerékpár tárolási lehetőség biztosított. A kiváló esztétikai és műszaki állapotának köszönhetően új tulajdonosa mindenféle ráfordítás nélkül veheti birtokba.

 

Finanszírozás
Használja ki a CSOK+ adta lehetőségeket! Készpénzzel és banki finanszírozással egyaránt megvásárolható. Hitellel kapcsolatban munkatársunk ingyenesen tájékoztatja Önt a jelenleg elérhető legkedvezőbb finanszírozási lehetőségekről.

 

Környék
 Az ingatlan Szegeden a Lengyel utcában található, közel a belvároshoz. Kiváló infrastruktúrával rendelkező környék, ahol könnyen megtalálhatóak azok az intézmények és szolgáltatások, melyekre szüksége lehet a mindennapok során.

 

Közlekedés
Központi elhelyezkedésének köszönhetően számos tömegközlekedési eszköz áll rendelkezésünke, Többek között például az 5-ös trolibusz, továbbá a 60-as, 60Y-os, 72-es, 74-es, 74Y-os és a 77-es jelzésű autóbusz.

 

Ajánlás
 Ideális választás lehet családoknak, fiatal pároknak vagy akár egyetemistáknak is, akik értékelik a kényelmes otthoni körülményeket és a jó közlekedési lehetőségeket. Kiváló választás lehet azoknak is, akik szeretnének egy új építésű, modern és praktikus lakásban élni a város központjában, vagy akár egy exkluzív irodát keresnek vállalkozásuk számára.

Szeged Felsőváros
ID
150705691
Irányár:
69 millió
Méret:
67 m2
Szobák száma:
4
Szint:
1. emelet
Szintek száma:
3
Szerkezet:
Tégla
Típus:
Téglalakás
Rezsi:
~20 000 Ft / hó
Villany:
Bevezetve (230 Volt)
Víz:
Van, saját vízórával
Gáz:
Vezetékes gáz
Csatorna:
Közműhálózatba bekötve
Akadálymentesítés:
Akadálymentesített
Állapot:
Újszerű
Fűtés:
Hőszivattyú
Parkolás:
Utcán fizetős
Kilátás:
Vegyes
Komfort:
Összkomfort
Klíma:
Saját split klíma
Tájolás:
Dél
Építés éve:
2017

Helyiségek
Helyiség Méret (m2)
Szoba 8.2
Szoba 9.77
Szoba 7.83
Nappali 21.76
Fürdőszoba + WC 4.29
Előszoba 6.14
Konyha 3.98
Erkély 2.28
Terasz 11.57


2 760 000 Ft
7 8 9 ÷
4 5 6 X
1 2 -
C 0 . +
=

FONTOS:

TOP3 Ingatlan illeték kalkulátora és leírása kizárólag tájékoztató adatokat tartalmaz - hiszen nem ismerjük az ingatlant és az Ön személyes körülményeit -, segítséget nyújthat az előzetesen az illeték költségre vonatkozó kalkulációkban, de nem használható fel hivatkozásként, ebből kifolyólag a TOP HÁROM Operátor Kft. minden jellegű felelősségtől elvonatkoztatja magát.

Amennyiben további kérdése van Ingatlan-tanácsadó Kollégáink felkészülten állnak rendelkezésükre.

Az ingatlanra vonatkozó előzetesen kalkulált illeték(az Önre vonatkozó esetleges előzetes kedvezmények nélkül):

Tudta, hogy akár az alábbi kedvezményeket is igénybe veheti?

Mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól:

Igen lehetséges, hogy mentes az illeték alól, ha:

Magánszemélyként vásárol ingatlant vagy éppen cserél, és a korábbi ingatlantulajdonának eladásával nem lépi túl a 12 hónapot a vásárláshoz képest – azaz maximum 1 éven belül adja el -, és megszerzett ingatlan értéke kisebb vagy egyenlő, mint az eladott ingatlané.

A törvény illetékmentességet biztosít a lakóház építésére alkalmas telektulajdon vásárlása esetére is, ha az adásvételi szerződés földhivatalba történő benyújtásától számított 4 éven belül a telekre lakóházat építünk. Ennek a mentességnek a törvényi feltételei igen szigorúak, a legkisebb hiba is elég ahhoz, hogy illetéket kelljen fizetnünk.
Azt azért ne felejtsük el, hogy csak az építkezés mentes az illeték alól, azonban ehhez szükséges telek megvásárlása után 10 %-os vagyonszerzési illeték fizetendő

Bizony a fiataloknak jár kedvezmény:

Amennyiben Ön olyan fiatal aki még nem töltötte be a 35. életévét az ingatlan megvásárlásakor (pontosan az illetékkötelezettség keletkezésekor) akkor az első lakástulajdonának (tulajdoni hányadának) megszerzése esetén az egyébként megállapításra kerülő illetéknek csak a felét kell kifizetniük, abban az esetben, ha a kiválasztott – majd megvásárolt – ingatlan egész forgalmi értéke nem haladja meg a 15.000.000 forintot.
(pl.: 15.000.000Ft vételár esetén 600.000Ft helyett 300.000Ft illeték szabhatnak ki.)

Egyéb fizetési könnyítési kedvezményben részesülhet:

Szerencsére az illetéktörvény nem csupán a vagyonszerzés illeték kedvezményéről rendelkezik, hanem az első lakásukat vásárlók illetékre vonatkozó részletfizetési lehetőségéről is.
Az első lakástulajdont szerzők, amennyiben kérik, akkor az illetékre 12 havi pótlékmentes részletfizetési kedvezményre jogosultak.

Ez életkortól és a lakás értékétől függetlenül megillet mindenkit, amikor első lakását megszerzi.

Érdemes tudni még:

A részletfizetés és az illetékkedvezmény akár együtt, külön-külön is igénybe vehető.
Abban az esetben, ha késedelmesen fizeti a részleteket, akkor a még fennálló tartozást a késedelmi pótlékkal növelve egy összegben kell rendeznie.

Az illetékkedvezményeket optimális esetben a adásvételi szerződésben, vagy a Földhivatalhoz benyújtandó, az adóhivatali B400-as (Adatlap ingatlan vagyonszerzés esetén a vagyont szerző adatainak, illetékmentességének, kedvezményének… bejelentéséhez) adatlapon kerül rögzítésre. Máskülönben ilyen nyilatkozatot legkésőbb a NAV által küldött fizetési meghagyás jogerőre emelkedéséig, vagyis a kézbesítéstől számított 15 napon belül tehet a vásárló a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz címzett beadványban.