Irányár:
35.7 millió Ft
Alapterület:
47 m2
Szobák:
2
ID:
150705687

Paczok Renáta

vezető mentor

+36 70 423-0473

info@topharom.hu

Újpalota, közkedvelt részén 2 szobás lakás eladó!

Eladó 2 szobás lakás Újpalotán, kiváló közlekedéssel!

Fedezze fel ezt a 47 m^2-es, világos, Dél-Keleti fekvésű lakást Budapest XV. kerületének közkedvelt részén, az Újpalotai piachoz közel. Az ingatlan a VIII. emeleten helyezkedik el, és két külön bejáratú szobát, jól felszerelt konyhát, zuhanyzós fürdőszobát, valamint kamrát kínál. Távfűtéses, a műanyag nyílászárók redőnnyel és szúnyoghálóval vannak ellátva, így garantálva a komfortérzetet minden évszakban.

A panelház a 1970-es években épült, de korszerűsítésekkel és akadálymentesítéssel napjaink igényeihez igazodik. A zárt lépcsőház lifttel, a lakóközösség pedig barátságos és kulturált. A biztonságról a bejárati ajtó előtti ráccsal védett folyosó gondoskodik, amely tökéletes tárolási lehetőséget is biztosít.

Lakás jellemzői:

Állapot: A lakás jó állapotban van, esztétikailag és műszakilag egyaránt kielégíti a modern kor elvárásait.
Nyílászárók: A műanyag ablakok redőnnyel és szúnyoghálóval felszereltek, a hőt lapradiátorok és egy hűtő-fűtő klíma biztosítja.
Burkolatok: Az egyik szobában parketta, a másikban szőnyegpadló található, a fürdőszoba járólappal, míg az előszoba és a konyha PVC-vel burkolt.
Finanszírozás:
Az ingatlan készpénzzel és banki finanszírozással is megvásárolható. Szívesen segítünk Önnek a legkedvezőbb hitelkonstrukciók kiválasztásában díjmentesen.

Környezet:
Az Újpalota kiváló infrastruktúrával büszkélkedhet: óvodák, iskolák, orvosi rendelők, vásárcsarnok, piac és üzletközpont mind a közelben találhatóak.

Közlekedés:
Rendkívül jó tömegközlekedési lehetőségek (108 E, 133 E, 46, 1 A, 96, 224, 296, 296 A, 7-es buszok, valamint éjszakai járatok: 973, 979, 996, 996 A).

Ajánljuk:
Mindenkinek, aki értékeli a jó közlekedést és egy kisebb felújítást igénylő, azonnal költözhető otthont keres.

Budapest, XV. kerület Újpalota
ID
150705687
Irányár:
35.7 millió
Méret:
47 m2
Szobák száma:
2
Szint:
8. emelet
Szintek száma:
10
Szerkezet:
Panel
Típus:
Panellakás
Közös költség:
14 300 Ft / hó
Rezsi:
~25 Ft / hó
Villany:
Bevezetve (230 Volt)
Víz:
Van, saját vízórával
Gáz:
Nincs a közelben
Csatorna:
Közműhálózatba bekötve
Akadálymentesítés:
Nem akadálymentesített
Állapot:
Fűtés:
Távfűtés
Parkolás:
Utcán ingyenesen
Kilátás:
Utcára
Komfort:
Összkomfort
Bútorozottság:
Bútorozatlan
Klíma:
Saját split klíma
Tájolás:
Délkelet
Építés éve:
1970
Felújítás éve:
2000

Helyiségek
Helyiség Méret (m2)
Szoba 21
Hálószoba 13
Konyha 4
Fürdőszoba + WC 4
Előszoba 3
Gardrób 3


1 428 000 Ft
7 8 9 ÷
4 5 6 X
1 2 -
C 0 . +
=

FONTOS:

TOP3 Ingatlan illeték kalkulátora és leírása kizárólag tájékoztató adatokat tartalmaz - hiszen nem ismerjük az ingatlant és az Ön személyes körülményeit -, segítséget nyújthat az előzetesen az illeték költségre vonatkozó kalkulációkban, de nem használható fel hivatkozásként, ebből kifolyólag a TOP HÁROM Operátor Kft. minden jellegű felelősségtől elvonatkoztatja magát.

Amennyiben további kérdése van Ingatlan-tanácsadó Kollégáink felkészülten állnak rendelkezésükre.

Az ingatlanra vonatkozó előzetesen kalkulált illeték(az Önre vonatkozó esetleges előzetes kedvezmények nélkül):

Tudta, hogy akár az alábbi kedvezményeket is igénybe veheti?

Mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól:

Igen lehetséges, hogy mentes az illeték alól, ha:

Magánszemélyként vásárol ingatlant vagy éppen cserél, és a korábbi ingatlantulajdonának eladásával nem lépi túl a 12 hónapot a vásárláshoz képest – azaz maximum 1 éven belül adja el -, és megszerzett ingatlan értéke kisebb vagy egyenlő, mint az eladott ingatlané.

A törvény illetékmentességet biztosít a lakóház építésére alkalmas telektulajdon vásárlása esetére is, ha az adásvételi szerződés földhivatalba történő benyújtásától számított 4 éven belül a telekre lakóházat építünk. Ennek a mentességnek a törvényi feltételei igen szigorúak, a legkisebb hiba is elég ahhoz, hogy illetéket kelljen fizetnünk.
Azt azért ne felejtsük el, hogy csak az építkezés mentes az illeték alól, azonban ehhez szükséges telek megvásárlása után 10 %-os vagyonszerzési illeték fizetendő

Bizony a fiataloknak jár kedvezmény:

Amennyiben Ön olyan fiatal aki még nem töltötte be a 35. életévét az ingatlan megvásárlásakor (pontosan az illetékkötelezettség keletkezésekor) akkor az első lakástulajdonának (tulajdoni hányadának) megszerzése esetén az egyébként megállapításra kerülő illetéknek csak a felét kell kifizetniük, abban az esetben, ha a kiválasztott – majd megvásárolt – ingatlan egész forgalmi értéke nem haladja meg a 15.000.000 forintot.
(pl.: 15.000.000Ft vételár esetén 600.000Ft helyett 300.000Ft illeték szabhatnak ki.)

Egyéb fizetési könnyítési kedvezményben részesülhet:

Szerencsére az illetéktörvény nem csupán a vagyonszerzés illeték kedvezményéről rendelkezik, hanem az első lakásukat vásárlók illetékre vonatkozó részletfizetési lehetőségéről is.
Az első lakástulajdont szerzők, amennyiben kérik, akkor az illetékre 12 havi pótlékmentes részletfizetési kedvezményre jogosultak.

Ez életkortól és a lakás értékétől függetlenül megillet mindenkit, amikor első lakását megszerzi.

Érdemes tudni még:

A részletfizetés és az illetékkedvezmény akár együtt, külön-külön is igénybe vehető.
Abban az esetben, ha késedelmesen fizeti a részleteket, akkor a még fennálló tartozást a késedelmi pótlékkal növelve egy összegben kell rendeznie.

Az illetékkedvezményeket optimális esetben a adásvételi szerződésben, vagy a Földhivatalhoz benyújtandó, az adóhivatali B400-as (Adatlap ingatlan vagyonszerzés esetén a vagyont szerző adatainak, illetékmentességének, kedvezményének… bejelentéséhez) adatlapon kerül rögzítésre. Máskülönben ilyen nyilatkozatot legkésőbb a NAV által küldött fizetési meghagyás jogerőre emelkedéséig, vagyis a kézbesítéstől számított 15 napon belül tehet a vásárló a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz címzett beadványban.